icon-caricon-car-registericon-suitcase

1 miljoen lease auto’s in Nederland

Eind 2018 telde Nederland 1 miljoen lease-auto’s. Opvallend gegeven: steeds meer particulieren kiezen voor een private leasecontract.

Uit cijfers die de Vereniging van Nederlande Autoleasemaatschappijen (VNA) vandaag presenteert, blijkt dat er eind 2018 1 miljoen lease-auto’s in Nederland te vinden waren. Een recordaantal. Daarbij valt op dat steeds meer consumenten kiezen voor een private leaseconstructie. Van die 1 miljoen lease-auto’s stonden er eind 2018 namelijk 150.000 op naam van particulieren. Dat is maar liefst 45,6 procent meer dan aan het eind van 2017. Natuurlijk is ook het aandeel zakelijk gereden personenauto’s toegenomen, en wel met 13 procent. Voor zakelijk gereden bedrijfsauto’s ligt dat groeipercentage op 10 procent. Van alle nieuw verkochte personenauto’s was vorig jaar zo’n 53 procent een lease-auto. Voor de bedrijfswagens ligt dit percentage op 50 procent.

Renate Hemerik, directeur VNA, legt uit: “Het is simpel, veel consumenten kiezen voor een private lease-auto en stappen daarmee uit een vaak oudere privéauto. Als je bedenkt dat de gemiddelde privéauto ruim 10 jaar oud is en men bij private lease in een nieuwe auto gaat rijden, dan is dat directe winst voor de CO2-uitstoot. Naast het feit dat nieuwe auto’s zuiniger rijden, hebben zij gemiddeld ook meer veiligheidsopties. En dat is weer goed voor de verkeersveiligheid en de doelstelling van het kabinet om het aantal verkeersslachtoffers in Nederland terug te dringen.”

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder

Onze klanten beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.6