icon-caricon-car-registericon-suitcase

‘Compactere BMW I2 in samenwerking met Mercedes’

De komende tijd kunnen we steeds meer elektrische auto’s van onze oosterburen verwachten. Denk aan de EQ-lijn bij Mercedes-Benz en de iX3, iNext en i4 bij BMW. Echte compacte modellen zitten hier echter nog niet bij. De i2 zou daar verandering in moeten brengen!

Klaus Fröhlich, hoofdingenieur van BMW, bevestigt aan het Duitse Manager Magazine dat er een compactere EV onder de i3 komt. Hij noemt daarbij zelfs een mogelijke samenwerking met Mercedes-Benz. Dat zou kunnen betekenen dat de twee Duitse grootmachten de handen ineenslaan om bijvoorbeeld een gezamenlijk platform te produceren waarop compactere elektrische auto’s komen te staan. Frölich hint op een prijs van onder de € 30.000.

We moeten wel geduld hebben voor een dergelijke auto, want verwacht deze niet voor 2024. Tot die tijd zullen we het moeten doen met auto’s als de elektrische Mini of een opgewaardeerde i3. BMW’s eerstvolgende EV belooft de iX3 te worden. De productie van de compacte SUV, die zo’n 400 kilometer ver moet komen op één acculading, start volgend jaar op.

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder

Onze klanten beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.6