icon-caricon-car-registericon-suitcase

Hyundai onthult venue

Hyundai heeft in New York het doek van de Venue getrokken, een compacte cross-over die in de Verenigde Staten een plekje krijgt onder de Kona.

De Venue is een naar Noord-Amerikaanse begrippen zeer kleine cross-over. De 4,03 meter lange auto wordt onder de Kona gepositioneerd en is zelfs 13 centimeter korter dan die 4,17 meter lange Kona. De Venue is 1,77 meter breed en heeft een wielbasis van 2,52 meter. Daarmee is de afstand tussen de voor- en achteras  8,1 centimeter korter dan die van de Kona.

Hyundai geeft de Venue een typisch ‘SUV-neusje’ en dat betekent dat ook deze compacte hoogpotige net als auto’s als de Santa Fe en de Kona over een ‘gelaagd’ front komt te beschikken. Aan de achterkant zijn het vooral de opvallend kleine en vierkante achterlichten die de aandacht trekken. Het interieur oogt simpel, maar is overgoten met een ontwerp dat we tot op zekere hoogte kennen van auto’s als de Sportage. Op het dashboard is een  8-inch groot infotainmentscherm te zien. Het systeem dat er op draait, kan overweg met zowel Apple CarPlay als Android Auto. Onder de kap ligt een atmosferische 1.6 die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak maar ook met een CVT-automaat is te krijgen.

De modelnaam Venue is overigens vrij opmerkelijk. Hyundai breekt daarmee namelijk met de naamgeving die het normaliter op zijn cross-overs en SUV’s toepast. Auto’s als de Santa Fe, Tucson, Kona en voorheen de Veracruz zijn immers vernoemd naar geografische locaties. Of de Venue ook naar Europa komt, is vooralsnog niet bekend.

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder

Onze klanten beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.6