icon-caricon-car-registericon-suitcase

‘INSTAP-TESLA MODEL 3’ TE BESTELLEN IN VS

De door CEO Elon Musk beloofde Tesla Model 3 van 35.000 dollar is nu te bestellen in de Verenigde Staten. Dat heeft de maker van elektrische auto’s aangekondigd. Om de lagere prijs mogelijk te maken, gaat Tesla wereldwijd veel winkels sluiten. Het kopen van een auto van het merk is dan alleen nog online mogelijk.

De goedkoopste Model 3 krijgt een bereik van 220 mijl, ruim 350 kilometer. Tegelijkertijd introduceert Tesla nog een Model 3 met een iets groter bereik van 240 mijl, ongeveer 385 kilometer, die vanaf 37.000 dollar te koop is.

Toen Musk de Model 3 in april 2016 onthulde, beloofde hij dat de auto voor 35.000 dollar te koop zou zijn. De bouw van de auto’s begon evenwel met veel duurdere versies. Daarmee wilde Tesla de ontwikkelingskosten van het nieuwe model versneld terugverdienen. Pas als de kosten omlaag gingen, werd het goedkope model haalbaar.

In Nederland is de goedkoopste Model 3 waarschijnlijk voorlopig nog niet leverbaar. Sinds begin dit jaar worden er Model 3’s afgeleverd in Europa, maar dat betreft nog de duurdere types.

Hoeveel fysieke Tesla-shops er gaan sluiten en wat de gevolgen voor de werknemers daarvan zijn, is nog niet bekend.

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder

Onze klanten beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.6