icon-caricon-car-registericon-suitcase

MAZDA GEEFT GLIMP VAN NIEUWE 3

Afgelopen zomer was het alweer 5 jaar geleden dat Mazda de huidige 3 voorstelde. Opvolging dient zich zodoende aan, en Mazda is zelfs alvast met opwarmen begonnen.

‘Vijf jaar, dat is toch nog niet zo heel oud?’ Klopt. Gemiddeld gezien duurt een levenscyclus van een auto langer. Zo’n twee jaar. Maar Mazda houdt er liever een kortere frequentie op na. Immers, ook de CX-5 kreeg relatief snel een opvolger en de 6 ontving al na paar jaar een ingrijpende facelift. De huidige Mazda3 loopt zodoende al op z’n laatste benen. Sterker, de nieuwe 3 zal nog voor 2019 aanbreekt onthuld worden. Eind volgende maand om preciezer te zijn, vermoedelijk vanaf de LA Auto Show.

Kai
Aan de hand van een teaservideo, waar flarden van de nieuwe Mazda3 te zien zijn, proberen de Japanners ons warm te krijgen voor de aanstaande onthulling. Dat lukt aardig, want de schimmen doen denken aan de Kai Concept, de studie die vorig jaar in Tokyo al hintte naar de nieuwe 3 en op heel wat applaus kon rekenen. En dat terwijl de Vision Coupé er ook schitterde. Mocht Mazda het echt hebben klaargespeeld zeer trouw te blijven aan de Kai, dan voorspellen we een gezonde toekomst voor de nieuwe 3. Zeker in combinatie met de bijzondere SkyActiv-X-motor.

Simultaan met Sedan
Zojuist heeft Mazda een ‘save the date’ uitgestuurd, tezamen met een nieuwe teaser in de aanloop naar de onthulling van de nieuwe Mazda3 in Los Angeles. En wat blijkt: op 28 november zullen de Japanners niet alleen het doek trekken van de nieuwe 3 in hatchback-vorm, ook de Sedan zal dan worden onthuld. Een dubbele primeurs dus!

Bron: https://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/27074/mazda-geeft-glimp-van-nieuwe-3

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder

Onze klanten beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.6