icon-caricon-car-registericon-suitcase

Shell: ‘prijskaartje zal opmars EV niet stuiten’

De populariteit van elektrische auto’s zal komende jaren toenemen, ondanks de hogere kosten. Dat zegt Shell-bestuurder Istvan Kapitany, de eindverantwoordelijke voor pompstations en winkels van Shell.

Een accu opladen is op dit moment nog duurder dan benzine tanken. Volgens Kapitany is echter niet de brandstofrekening, maar het milieuvriendelijke imago van elektrische auto’s doorslaggevend bij de keuze voor elektrisch rijden. “Mensen maken niet altijd rationele keuzes. Het zou anders heel moeilijk zijn om sportwagens te verkopen”, aldus Kapitany. “Veel mensen zijn hartstochtelijke liefhebbers van de technologie.”

Shell, dat nog grotendeels in fossiele brandstoffen handelt, heeft de afgelopen jaren stappen gezet op de markt voor elektrisch rijden. Het olie- en gasconcern begon vorig jaar een joint venture voor laadpalen met automakers BMW, Daimler, Ford en Volkswagen. Eerder kocht het bedrijf NewMotion, dat in Europa een netwerk van tienduizenden laadpalen voor elektrische voertuigen heeft.

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder

Onze klanten beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.6