icon-caricon-car-registericon-suitcase

Volkswagen steekt 44 miljard in elektrisch en autonoom rijden

Volkswagen gaat de komende vijf jaar bijna 44 miljard investeren in elektrische mobiliteit, autonoom rijden, mobiliteitsdiensten en digitalisering. Daarnaast is verdere invulling aan de voorgestelde samenwerking met Ford gegeven.

Eerder vandaag werd bekend dat Volkswagen vandaag de koppen bij elkaar zou steken voor de toekomstplannen van het concern. Dat is nu gebeurd! 44 miljard aan investeringen in elektrische mobiliteit, autonoom rijden, mobiliteitsdiensten en digitalisering zitten in het verschiet. Als onderdeel van de geplande investeringen zullen de productielocaties in Emden en Hannover geschikt worden gemaakt voor de bouw van elektrische voertuigen. De Passat rolt op dit moment in het Duitse Emden van de band. Daar zullen vanaf 2022 echter de kleine en middelgrote elektrische auto’s van de Volkswagen Group worden gebouwd. De productie van de Passat wordt daarom verplaatst naar de Skoda-fabriek in het Tsjechische Kvasiny. Daar zal het model vanaf 2023 naast de Skoda Superb en de Kodiaq van de band lopen. De Passat neemt de plaats in van de Skoda Karoq en diens zustermodel, de Seat Ateca. Volkswagen is nog opzoek naar een nieuwe productielocatie voor deze twee modellen.

Eerder op vrijdag verklaarde een woordvoerder tegenover Reuters dat Volkswagen in staat is de komende jaren vijftien miljoen elektrische auto’s op de weg te krijgen. De samenwerking met Ford zal volgens het Volkswagen persbericht draaien om de gezamenlijke ontwikkeling en bouw van kleine bestelwagens. Hiermee kunnen volgens het Duitse concern besparingen gerealiseerd worden. Volkswagen benadrukt echter dat de bedrijven concurrenten zullen blijven.

bron: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/volkswagen-steekt-44-miljard-in-elektrisch-en-autonoom-rijden/

Neem contact op

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder

Onze klanten beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.6