ACEA verwacht toch krimp autoverkoop EU

Branchevereniging ACEA verwacht dat het aantal nieuwe personenauto’s dat dit jaar in de Europese Unie wordt verkocht één procent lager zal liggen dan vorig jaar. Eerder zette de branchevereniging nog in op een groei van één procent.

Sinds 2015 neemt de voorheen jaarlijks waarneembare groei van het aantal personenauto’s dat in de Europese Unie wordt verkocht af. In 2015 lag het groeipercentage op 9,3 procent. De jaren erna zou het niet meer beter worden. In 2016 nam  de verkoop met 6,8 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor en in 2017 bleef het groeipercentage op 3,4 procent steken. Vorig jaar werd een minimale groei van 0,1 procent genoteerd, maar 2019 lijkt er een echte afname in de verkopen te komen. Branchevereniging ACEA zette eerder nog in op een groei van één procent ten opzichte van vorig jaar, maar verwacht nu juist een krimp van één procent.

ACEA verwacht dat de verkoopteller in de Europese Unie dit jaar op iets meer dan 15 miljoen personenauto’s blijft steken. ACEA-secretaris-generaal Erik Jonnaert wijst niet alleen naar de onzekerheid rond de Brexit, maar ook op zwakkere economische omstandigheden en een “natuurlijke stabilisatie van de Europese automarkt”.

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder

Onze klanten beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.6